interceptor_lj - Nakup vstopnic ©

INTERCEPTOR

Trenutno ni aktivnih predstav za ta dogodek!

Podrobnosti dogodka

FUCK OFF COMMERCIAL FESTIVAL & 30 LET INTERCEPTOR


Najstarejši slovenski metal festival, ki se je rodil leta 1988 in dobil svoje bratce v letih 89’, 90’, 91’, 94’, 98’, 07’, 09’, 13’ in 18’ ni predstavljal le enega izmed mnogih koncertov. Po svojih glasbenih, kot tudi idejnih smernicah, se je močno razlikoval od poplave narodno zabavnih in gasilskih veselic.


Letošnja edicija tega KULTNEGA metal festivala bo nekaj posebnega, saj se bodo ob 30-letnici ponovno združili legendarni slovenski težko mentalni prvaki INTERCEPTOR, ki so pustili neizbrisen pečat na slovenski glasbeni sceni. Ob tej priložnosti bodo pri založbi Dallas Records izdali CD & DVD (LIVE IN 666EŠČE), ki je bil posnet 28.4.2018 v Šeščah. Na odru se jim bosta pridružila Tinkara Kovač in Davor Klarič (Devil Doll).


Jedro skupine sta vseskozi kitarist, avtor glasbe in MASTERMIND benda MARJAN PADER, nekoč član legendarnih EPIDEMIC ZONE, ter MASTER ČULK pevec, maskota in mojster za medijske provokacije.


Leta 1993 v samozaložbi izdajo kaseto THE BEGINNING, ki kasneje doživi ponatis pri PAN RECORDS. Poleg brutalnih avtorskih izbruhov, za katere je socialno osveščena besedila prispeval SERGEJ VUČER, se je na kaseti znašla še ZADNJA ŽRTEV, priredba legendarnih EPIDEMICOV.


Z vztrajnim nabiranjem koncertne kilometrine si pridobivajo zvesti krog poslušalcev, ki se navdušujejo tako nad izredno uigranim drvečim zvočnim zidom, kot vratolomno podivjanim scenskim nastopom hropeče rjovečega Čulka.


Pri kranjski PANIKI leta 1995 izdajo kaseto FADE, leto kasneje pa še CD. Glasbeni napredek je očiten in tudi produkcija je precej boljša. V tem obdobju doživijo svoj prvi vrhunec na Novem Rocku 95’.


Največ medijske pozornosti pritegne skladba UNIČIMO TABUJE, ki jo posnamejo skupaj z DEJO MUŠIČ in spomladi 1997 postane celo popevka tedna na VAL-u 202.


MORA končno izide pri založbi CORONA novembra 1998 in je dejansko plod osemletnega dela in izkušenj. Njihova godba je še vedno dovolj trda, ostra in temačna, da ne bo razočarala starih oboževalcev.


Nastop v ORTO BARU je posvečen vsem, ki so vsa ta leta verjeli v reinkarnacijo in nesmrtnost izgubljenih duš in tistim, ki še ne vedo, kaj je PRAVI SLOVENSKI GRAVEYARD METAL.


HELL IS COMING…WELCOME TO HELL.