Tabu

Tabu  - Vstopnice

Invazija z melodijo

Trenutno ni dogodkov tega izvajalca

Ni ocen obiskovalcev

Trenutno še ni ocen za Tabu. Bodite prvi in napišite opis dogodka, ter delite vašo izkušnjo z drugimi.

Dodatne informacije izvajalca oz. dogodka

Tabu se je zgodil maja 1998, ko je iz kar nekaj lokalnih bendov zrasla druščina podobno mislečih, enako dišečih in po odru hrepenečih mladostnikov. Beseda je dala besedo, roka roko in misli šestih glav so združili v eno glasno. Složno so ugotovili, da je preveč nepotrebnih tabujev in se trdno odločili, da nanje naredijo invazijo z melodijo. Tabu je postal in ostal način življenja, za njih in mnoge v njihovi bližini, čisto malo tudi zate pa če hočeš ali ne.

Leta 2000 skupina podpiše pogodbo z založbo Menart in izda svoj prvenec Tabu, ki se z megahiti kot so Dobra Vila, Tabu, Lahko sem srce, Telegram, Adrenalin katapultira na vrhove vseh lestvic in na velike odre,kjer se Tabu prikaže v svoji pravi luči – kot vrhunski odrski band, ki s svojo 110% energijo nikdar ne razočara publike.

Leta 2002 podeli založba Menart Tabujem priznanje za odkritje leta, ki ga skupina že naslednje leto (2002) upraviči z nominacijo za najboljšo rock ploščo leta, ter z Zlatim petelinom za debitanta leta. Istega leta prejme skupina Tabu tudi zlato ploščo za album Tabu.

Poleti 2002 se skupina za mesec in pol odpravi na snemanje svojega drugega studijskega albuma Male nore ideje v ranjeni Mostar, še ne čisto opomogel od vojne.. Velika pričakovanja s strani javnosti so kmalu izpolnjena z uspešnicami kot so Angel, Divje,Ocean, Poljub v srce in ostalimi.

V letu 2003 prejme Tabu zlato ploščo za album Male nore ideje in kmalu zatem tudi nominacijo za Viktorja popularnosti.

Uspešno koncertiranje ter promocija albuma Male nore ideje je leta 2004 kmalu nagrajeno s Platinasto ploščo. V istem letu je skupina s pesmijo Divje nominirana na SRF-ju (Slovenski radijski festival) in prejme po mnenju strokovne žirije in poslušalcev naziv HIT LETA. V istem letu posname skupina v studio StoneFace že tretji studijski album z naslovom Lun(LaGun. Tabu izda dokumentarni DVD Divje s Tabuji, na katerem so zbrani vsi pomembnejši trenutki od nastajanja 2. albuma dalje ter ponudi vsem svoji fanom tudi vpogled v zaodrje, ki je marsikdaj še zanimivejše od dogajanja na odru. Tabu je nominiran za Viktorja popularnosti že drugič.

Leta 2005 Sledi velika turneja po Sloveniji in tujini, kjer navdušeni javnosti predstavljamo uspešnice z novega albuma: Greh, V soju luči, Zgodba za jutri, Kako je težavna… Sledi ponovna, tokrat dvojna nominacija SRF-u. V kategoriji hit leta s skladbo Greh, ter nominacija na naj rock komad leta V soju luči in že tretja nominacija za Viktorja popularnosti.

V letu 2006 Tabu veliko koncertira po Sloveniji, hkrati pa se prične pripravljati material za 4. studijski album. Snemanje se žal preloži saj se pričnejo pojavljati težave z glasom pevke Nine, prav tako se začno pojavljati težave z glasom na koncertih, zato se Nina jeseni 2006 odloči, da potrebuje glasbeni oddih. Velika izguba in težak udarec za Tabu, ki si vzame nekaj mesecev počitka, nato pa se složno odloči, da zgodba Tabu še zdaleč ni končana. Konec leta se prične avdicija za novo pevko, ki se zavleče do aprila 2007, saj je pred člani skupine Tabu res težko delo; izbrati med več kot 120 dobrimi kandidatkami.

Bilo je naporno, pa seveda tudi zabavno in na koncu so se složno odločili za Tino.

Tino poznajo sicer že tudi od prej, saj jim je pri snemanju albuma Lun(LaGun ter kasneje tudi na turneji, več kot odlično posodila svoj glas za back-vokale. V teh nekaj letih je svoje vokalne sposobnosti še nadgradila in Tabuji so se odločili, da je to to. Tina je zdaj Tabu.

Svež glasbeni prepih v skupini se začne uresničevati v novih skladbah in do izida četrtega albuma '42' tabu izda že štiri single, Oblak za dva, Pesek in dotik, Namesto srca, za vse tri posname tudi videospote in ob samem izidu albuma še single 42, ki je tudi v resnici 42. studijski posnetek skupine Tabu.

Za snemanje albuma 42 se Tabu znova napoti v Mostar, mesto, ki nas navdihuje in kjer se počutimo že skoraj doma. Material je tekom poletja posnet in 26. novembra je končno izšel težko pričakovan izdelek, ki vsebuje vse še neizdane single ter cel kup novih svežih Tabu melodij.


Vir: http://www.t-a-b-u.com/