Pearl Jam

Pearl Jam  - Vstopnice

Trenutno ni dogodkov tega izvajalca

Nikoli več ne zamudite pričetka prodaje vstopnic!

Prejmite novice o izvajalcu na vaš email naslov.

Z naročilom se strinjate s splošnimi pogoji poslovanja in politiko zasebnosti.

Ni ocen obiskovalcev

Trenutno še ni ocen za Pearl Jam. Bodite prvi in napišite opis dogodka, ter delite vašo izkušnjo z drugimi.

Dodatne informacije izvajalca oz. dogodka

Pearl Jam je ameriška rock skupina, ki so je v letu 1990, v Seattlu, Washington oblikovali Eddie Vedder (glavni vokali, kitara), Jeff Ament (bass kitara), Stone Gossard (kitara), in Mike McCready (glavna kitara). Trenutni bobnar Matt Cameron je bivši član skupine Soundgarden in je s skupino Pearl Jam od leta 1998.
Oblikovani po propadu Amentovega in Gossardovega bivšega benda, Mother Love Bone, so se Pearl Jam prebili na sceno s prvencem Ten. Kot predstavniki grunge gibanja v zgodnjih 90ih, so bili že od začetka deležni kritike - najbolj opazno s strani Nirvaninega pevca Kurta Cobaina - da so le dobičkarska skupina, ki izkorišča eksplozijo alternativnega rocka. Kljub vsemu so bili člani tekom glasbene poti opaženi, saj so zavrnili tradicionalno glasbenoindustrijsko prakso - zavrnili snemanje glasbenega videa in podprli bojkot Hollywoodskega Ticketmaster-ja. V letu 2006 so jih v reviji Rolling Stone opisali kot skupino, ki je "večino zadnjega desetletja namenoma spodkopavala svojo slavo".
Od ustanovitve so prodali več kot 30 milijonov plošč v ZDA in verjetno okrog 60 milijonov plošč po celem svetu. Pearl Jam so preživeli veliko sodobnikov, ki so uspeli v zgodnjih 90ih tekom velike eksplozije alternativnega rocka in so ena izmed vplivnejših skupin desetletja.


 


Vir: Wikipedia