Leeloojamais

Leeloojamais  - Vstopnice

Živi bend pripravljen oditi na oder kadarkoli

Trenutno ni dogodkov tega izvajalca

Ni ocen obiskovalcev

Trenutno še ni ocen za Leeloojamais. Bodite prvi in napišite opis dogodka, ter delite vašo izkušnjo z drugimi.

Dodatne informacije izvajalca oz. dogodka

Brežiška skupina Leeloojamais se je na slovenskem glasbenem nebu pojavila leta 2001 kot svetla zvezda, ki je že s prvencem “Pod vplivom” nakazala, da nikakor ne gre le za utrinek. Že na prvencu so nakazali, da se ne bodo zadovoljili s tedaj običajnimi in predvidljivimi glasbenimi formami, temveč da si želijo več in da jim preprosto ni dovolj.

Za slovenski glasbeni prostor je bil kvartet, ki ga je zaznamoval odličen vokal - Lara Love, obogatil pa zagotovo bogat zvok saksofona in klaviatur, drugačen, takrat celo nerazumljen. Preslišan. Nenavadna zmes jazza, rocka, popa, funka je nekatere pustila hladne, glasbeni poznavalci pa so zadovoljno zastrigli z ušesi, saj so hitro spoznali, da je s kvalitetno pop glasbo siromašna Slovenija končno dobila tisto pravo. Najmočnejša plat skupine pa so bili že takrat izvrstni in naravnost nenadkriljivi živi nastopi – danes pa so fantje in dekle v živo slovenski nadstandard!

Začetek 21. stoletja so zaznamovali z energično skladbo “Še enkrat”, s poletno ”To je moj dan” in balado “Svoja”, na njihovi promocijski turneji pa je njihovo pot skoraj končala huda avtomobilska nesreča. Trenutki negotovosti, naporna rehabilitacija in trdno prepričanje, da bodo vztrajali na zastavljeni poti, so jih vodili naprej.


Vir: http://www.leeloojamais.com/