INTINITI DANCE BLISS FESTIVAL 2018

INTINITI DANCE BLISS FESTIVAL 2018  - Vstopnice

Trenutno ni dogodkov tega izvajalca

Ni ocen obiskovalcev

Trenutno še ni ocen za INTINITI DANCE BLISS FESTIVAL 2018. Bodite prvi in napišite opis dogodka, ter delite vašo izkušnjo z drugimi.

Dodatne informacije izvajalca oz. dogodka

INTINITI DANCE BLISS INTERNATIONAL FESTIVAL 2018


»Back to your roots – here and now.«


18th – 21st  October 2018


Brda, Vila Vipolže, Slovenia


 


ISHMECH


AFRO TRIBAL


KIZOMBA


SEMBA


MINDFULNESS


 


Edinstven koncept v svetu festivalov.
INTINITI Dance Bliss Mednarodni Festival
Festival, ki vlaga v človeka.

Doživite
občutek Afrike - AFRO TRIBAL, KIZOMA, SEMBA
okus svobode v plesu – ZAVESTNI PLESI - ISHMECH
moč sedanjega trenutka - ČUJEČNOST
korenine človeštva - LJUBEZEN


Domače in tuje udeležence bodo svetovno uveljavljeni artisti povezali v občutenju svobodnega plesa čutenju sebe in drugega spoznavanju afriških tradicionalnih plesov raziskovanju korenin človeštva.


#Dobrodošli sami, v paru, v družbi prijateljev in družine.


#Več kombinacij vstopnic: za vse 4 dni festivala, za 1 dan, za večerno zabavo, za otroke v nedeljo.


IDBF je povsem nov koncept festivala na svetovni ravni, kjer se vsebinsko prepletajo različni svetovno uveljavljeni programi:


- ISHMECH: gibalna metoda, ki deluje na telesni, umski in čustveni ravni; svobodni, zavestni ples brez forme, preko katerega spoznavamo sebe in občutenje sedanjega trenutka. Vodi: Kristina De Ventus


- AFRO TRIBAL: afriški tradicionalni zemeljski plesi in glasbila; koncert Afriških bobnov; Vodijo: afričani iz Angole, Konga in Burkine Faso


- KIZOMBA: čuten afriški ples v paru, ki izhaja iz Angole in v direktnem prevodu pomeni “zabava”. V zadnjih letih se je skokovito razširil čez cel svet. Bistvo kizombe je v usklajenem gibanju med plesalcema, ki se večkrat izrazi med plesom v objemu ter interpretaciji kizomba glasbe. “Kizombadas” so bile v Afriki priložnosti za druženje in ples, danes pa kizomba označuje zvrst glasbe in plesa.


SEMBA (prav tako ples, ki izhaja iz Angole) je predhodnica kizombe. Glasba, telesna drža in način plesa izrazito spodbujajo radost, veselje, živahnost in igro med plesalcema.


- ČUJEČNOST (angleško: MINDFULNESS): občutiti in živeti življenje v sedanjem trenutku; prisotnost


4 – dnevi festival, ki se bo letos drugič odvil med 18. in 21. oktobrom, živi slogan Vile Vipolže, kamor je umeščen: »VEZI MED SVETOVI IN LJUDMI«.


Povezuje zahodno, vzhodno ter afriško kulturo ter udeležencem predstavlja Briško kulturno dediščino. Letošnja edicija je še posebej namenjena otrokom, s posebnimi delavnicami zanje v nedeljo in preživljanju prostega časa družin (vstop prost za otroke do 14.leta, če se dogodka udeleži cela družina).


Na 3 dnevnih delavnicah in 4 večernih zabavah (sinhrono v dveh sobah: afriški glasba in mešana svetovno popularna glasba), okrogli mizi, posebni delavnici - nevroznanost plesa, izletu po Brdih, druženju čez dan na dvorišču Vile, koncertih afriških bobnov, delavnicah za otroke in afriško popotovanje za celo družin, filmskih projekcijah, afriški modi, uživanju produktov lokalnih ponudnikov (degustacija vin in oljčnega olja),…


bodo udeleženci uživali lepoto trenutka, občutili živost telesa in radost življenja, razvajali vseh 5 čutil, se povezovali z različnimi kulturami in doživeli sebe skozi bogato popotovanje.


 


 


Odgovorni organizator prireditve:


DRUŠTVO KRLINA


Grčna 77


5000 Nova Gorica