icon-crossicon-right-downicon-gifteticketqrcodeproblemGoogle
Izvajalec
GLASBENI VEČERI V POKRAJINSKEM MUZEJU KOPER @ Oeticket.com

GLASBENI VEČERI V POKRAJINSKEM MUZEJU KOPER Vstopnice

GLASBENI VEČERI V POKRAJINSKEM MUZEJU KOPER vstopnice

Trenutno ni dogodkov tega izvajalca

Dodatne informacije izvajalca oz. dogodka

Četrtek, 6.september ob 20:00

BOŠTJAN GOMBAČ, JANEZ DOVČ, GORAN KRMAC TRIO

Sounds Of Slovenia

Boštjan Gombač – klarinet, piščali,  vokal, pojoča žaga, zvočila

Janez Dovč – harmonika, vokal,

Goran Krmac - tuba

Vrhunski glasbeniki, ki jih poznamo kot soliste in člane mnogih slovenskih zasedb se nam bodo predstavili v zanimivi kombinaciji, ki bo s svojo virtuoznostjo in hudomušnostjo predstavila slovensko ljudsko glasbo v sodobnih in živih priredbah. Glasbeniki so razvili poseben občutek za kontrapunkt med danostjo različnih glasbenih tradicij in svobodo osebnega izraza. Na koncu novega veka ne gre več samo za renesančnost, temveč za resonančnost prostora, ne le za zvočnost, ampak za sozvočnost, ne samo za oglaševanje, temveč uglaševanje. Kot ambasadorji slovenske kulturne in naravne raznolikosti s svojim zanimivim nastopom večkrat nastopajo na različnih festivalih in prireditvah v tujini (Kitajska, Indija, Velika Britanija, Izrael, Irska, Italija, Nemčija, Argentina itd).

 

Četrtek, 13.september ob 20:00

MAJA KEUC AMAYA KVARTET

Majo Keuc je širša Slovenija spoznala v oddaji Slovenija ima talent leta 2010, kot mlado nadobudno soul pevko s "črnskim glasom". V sodelovanju s skupino Družinski ansambel za prosperiranje poezije in glasbe PAPIR je izdala prvi album z naslovom Po Viharju, leto kasneje pa svoj solo album Indigo. Lani je z odliko zaključila študij glasbe v Rotterdamu, trenutno pa živi in uspešno ustvarja v Skandinavski prestolnici glasbe - Stockholmu pod mentorstvom Andersa Bagge, ki je zaslužen za hit pesmi številnih izvajalcev (Britney Spears, Celine Dion, Jennifer Lopez itd.)  Maja je izdala prvi internacionalni mini album z naslovom Fairytales, pod umetniškim imenom Amaya, katerega pesmi bo predstavila v živo z uveljavljenimi glasbeniki Miha Koretič (kitara), Dorian Granda (bobni) in Jernej Kržič (bas). Repertoar zajema opus Majinih lastnih skladb, skupine Papir in nekatere priredbe znanih pop/soul pesmi.

 

Četrtek, 20.september ob 20:00

Vokalna skupina VOX ARSANA z glasbeniki

Vox Arsana: Nina Strnad, Ana Delin, Samo Ivačič in Mladen Delin

trio: Renato Chicco - klavir, Luka Gaiser - kontrabas, Bruno Domiter - bobni

Vox Arsana velja za edinstven vokalni jazz kvartet v Sloveniji in JV Evropi. V njihovi eksplozivnosti je zajet moderni swing, začinjen z bogatimi harmonijami in virtuoznimi ritmi. Skupina Vox Arsana je nastopila na pomembnih festivalih v Sloveniji, Franciji, Italiji, Hrvaški, Srbiji in ZDA (Ohio, New York). Redno sodelujejo s priznanimi slovenskimi in tujimi glasbeniki, ter so stalni gostje različnih big bandov – BB RTV Slovenija, BB HRT, BB DOM in Totega BB Maribor. Od leta 2013 delujejo pod mentorstvom NEW YORK VOICES (dvakratni dobitniki nagrade Grammy, ZDA) in se pojavljajo na domačih in tujih radijskih in televizijskih oddajah.

Novembra 2015 je skupina Vox Arsana izdala svoj prvi studijski album »Turn It Up«, ki je nastal v sodelovanju z odličnim Big Bandom RTV Slovenija. 

Posebno poslastico na albumu predstavlja gostovanje legendarnih New York Voices. Album je bil nominiran za ZLATO PIŠČAL 2015!

Program zajema uspešnice swinga, filmsko glasbo, večnim slovenskim popevkam in izvirni avtorski glasbi.

 

Četrtek, 27.september ob 20:00

ROMANA KRAJNČAN in JURE IVANUŠIČ z glasbeniki

Jure IVANUŠIČ, vokal, klavir

Romana KRAJNČAN, vokal

Gregor FTIČAR, klavir

Miha KOREN, kontrabas

Dominik KRAJNČAN, krilni rog, trobenta, bobni

Romana Krajnčan s spremljevalnim bendom izvaja romančice – pesmi za dušo, ki so polne ljubezni, življenjskih zgodb in erotike. Skladbe so avtorsko delo slovenskih pesnikov (Tone Pavček, Boris A. Novak, Bina Štampe Žmavc, Feri Lainšček …) in skladateljev (Lojze in Kristijan Krajnčan).

Jure Ivanušič deluje na glasbenem, filmskem in gledališkem področju, je večkratni nagrajenec festivalov slovenskega šansona, slovenske popevke ter dobitnik Ježkove nagrade. Je izvrsten igralec, ki navdušuje z več kot imenitno interpretacijo verzov in bravuroznim igranjem klavirja.

Romana Krajnčan in Jure Ivanušič sta umetnika, ki ju povezuje očarljiv nastop, poln življenja, spontanosti, iskrenosti in žlahtnega humorja. Njun skupen projekt je nastal zaradi ljubezni do šansona. Ob njunem nastopu se pred nami odvrtijo čustva ljubezni in strasti, sreče in bolečine, notranje tesnobe, neizživetih sanj, obogatena s porogljivostjo, ironijo, satiro …


 

Odgovorni organizator prireditve:

DreamArt d.o.o.

Senično 101

4294 Križe