Formel 1 Grand Prix von Österreich  - Vstopnice

Trenutno ni dogodkov tega izvajalca

Nikoli več ne zamudite pričetka prodaje vstopnic!

Naročite se na naš ticket alarm in prejeli boste novice o dogodku Formula 1 Grand Prix v Spielbergu iz prve roke.

Z naročilom se strinjate s splošnimi pogoji poslovanja in politiko zasebnosti.

Ni ocen obiskovalcev

Trenutno še ni ocen za Formel 1 Grand Prix von Österreich . Bodite prvi in napišite opis dogodka, ter delite vašo izkušnjo z drugimi.

Dodatne informacije izvajalca oz. dogodka

Na vojaškem letališču Zeltweg-Hintersoisser se je leta 1964 odvijala prva Grand Prix dirka za VN Avstrije, na kateri je zmagal Lorenzo Bandini. Na Österreichringu v Spielbergu, okrog dva kilometra oddaljenim od Zeltwega, pa je formula ena gostovala šele od leta 1970 naprej.

Do leta 1987 je Avstrija na starem Österreichringu neprekinjeno gostila karavano formule ena, ki je veljala za izredno hitro stezo in ki je bila priljubljena tako pri navijačih kot tudi dirkačih. Vendar pa sta dve hudi trčenji takoj po startu na preozki stezi poskrbeli, da je kraljevi razred leta 1987 zadnjič gostoval v Avstriji.

Po politično sporni prenovi dirkališča v letih 1995 in 1996, se je formula ena leta 1997 znova vrnila v Spielberg. Zaradi sponzorja mobilnega operaterja se je steza v tem obdobju – do leta 2003 – imenovala A1-Ring. Najbolj znan dogodek te prenovljene steze je vsekakor sporni moštveni ukaz Ferrarija, za katerega sta takrat vozila Michael Schumacher in Rubens Barrichello. Poziv takratnega šefa ekipe Jeana Todta preko radijske zveze "Rubens, let Michael pass for the Championship" je še danes delček zgodovine formule ena.

Potem ko se je formula ena ponovno poslovila iz Spielberga, je dirkališče kupil Red Bullov šef Dietrich Mateschitz in se lotil celovite prenove. Sprva je načrtoval 750 milijonov evrov dragocen center za motošport in letalstvo. Vendar pa je gradnja naletela na ovire upravnih organov , ki so v tem projektu videli kršitev okoljevarstvenih zakonov. Vrstilo se je kar nekaj protestov okoliških prebivalcev.

Dirkališče je nato samevalo več kot leto dni, preden je Mateschitz lahko nadaljeval z delom, toda tokrat s pomanjšano varianto. Leta 2011 je na prenovljeni stezi potekala prva dirka in sicer nemške serije DTM, 2014 pa se je v Spielberg vranila tudi formula ena.