FIS SVETOVNI POKAL V TEKU NA SMUČEH - Vstopnice

Trenutno ni dogodkov tega izvajalca

Ni ocen obiskovalcev

Trenutno še ni ocen za FIS SVETOVNI POKAL V TEKU NA SMUČEH. Bodite prvi in napišite opis dogodka, ter delite vašo izkušnjo z drugimi.

Dodatne informacije izvajalca oz. dogodka

Najboljši tekači na smučeh znova v Planici!

FIS Svetovni pokal v teku na smučeh se po dveh letih vrača na slovenska tla. Najboljše tekačice in tekače sveta bo ponovno gostila zibelka nordijskega smučanja - Planica. Dolina, v kateri je vzdušje vedno odlično in kjer so športni dogodki nepozabni, bo januarja znova sprejela tudi najzvestejše navijače.

Prva polovica vikenda, t.j. sobota, 20. januarja, bo namenjena eni izmed najzanimivejših disciplin – sprintu v klasični tehniki, kjer bo do izraza prišla eksplozivnost in moč športnic in športnikov. V nedeljo, 21. januarja, boste lahko spremljali še preizkušnji v distanci, na katerih se bo pokazalo kdo je najbolj vzdržljiv. Ženske se bodo pomerile na desetih, moški pa na petnajstih kilometrih v klasični tehniki.

Isti vikend se bodo v Planici lahko zabavali tudi najmlajši. V neposredni bližini tekaškega stadiona bo namreč potekal dogodek Svetovni dan snega, na katerem so bodo otroci lahko preizkusili v najrazličnejših zimskih športih – skokih, tekih, deskanju, sankanju, hokeju in še čem. Vse aktivnosti bodo brezplačne!

Program tekmovanja

Sobota, 20. januar 2018
Ženske in moški - šprint klasično
10:30 Kvalifikacije
13:00 Finale

Nedelja, 21. januar 2018
09:30 Ženske - 10km klasično
12:30 Moški - 15km klasično

Svetovni dan snega

Sobota in nedelja, 20. in 21. januar 2018
Od 09:00 do 15:00

 

Svetovni dan snega

20. in 21. januarja 2018 bo dolina pod Poncami že sedmič zapored gostila Svetovni dan snega.

Dogodek bo oba dneva potekal od 9:00 do 15:00.

Znova bo na voljo veliko število športnih aktivnosti na snegu. Na mini skakalnici Mini Planica bodo imeli otroci priložnost doživeti svoje prve skoke, tekli na smučeh s skupino izkušenih inštruktorjev, se zabavali na snežnem poligonu, iskali izgubljeni zaklad, igrali snežni nogomet in še marsikaj se bo našlo.

Obisk prizorišča Svetovnega dne snega, ki bo postavljeno v izteku malih skakalnic v Planici, bo za vse brezplačen. Brezplačna bo tudi izposoja opreme in strokovno vodstvo.

V Planici bomo znova preživeli izjemen dan skupaj z našimi otroci in njihovimi velikimi nasmehi!

 
Odgovorni organizator prireditve:

KOMPAS d.d.

Pražakova 4

1000 Ljubljana