icon-crossicon-right-downicon-gifteticketqrcodeproblemGoogle
Izvajalec
DONSKI KOZAKI @ Oeticket.com

DONSKI KOZAKI Vstopnice

DONSKI KOZAKI vstopnice

Trenutno ni dogodkov tega izvajalca

Dodatne informacije izvajalca oz. dogodka

Donski kozaki, državni akademski ansambel pesmi in plesa iz Rusije, poimenovan po A. Kvasovu, prihaja ekskluzivno konec maja v Slovenijo!

DONSKI KOZAKI

- državni akademski ansambel pesmi in plesa

iz Rusije, poimenovani po A. Kvasovu.

26. 5. 2018 ob 19.00, DVORANA TABOR, MARIBOR

28. 5. 2018 ob 20.00, HALA TIVOLI, LJUBLJANA

DONSKI KOZAKI, DRŽAVNI AKADEMSKI ANSAMBEL PESMI IN PLESA IZ RUSIJE,

POIMENOVAN PO A. KVASOVU, PRIHAJA EKSKLUZIVNO V SLOVENIJO:

26. MAJA V DVORANO TABOR V MARIBORU IN 28. MAJA V HALO TIVOLI V LJUBLJANI

Svetovno priznani ansambel Donski kozaki, državni akademski ansambel pesmi in plesa iz Rusije, poimenovani po A. Kvasovu, prihaja v 26. maja 2018 ob 19.00 v Dvorano Tabor v Mariboru in 28. maja ob 20.00 v Halo Tivoli v Ljubljani. V ansamblu, ki ga bomo videli pri nas, je kar 30 pevcev, 30 plesalcev in 14 glasbenikov. Skupaj z spremljajočo ekipo jih je tako kar 80. Ansambel prihaja iz regije ob reki Don v Rusiji, iz mesta Rostov na Donu in je bil ustanovljen leta 1936 v tedanji Sovjetski Zvezi z namenom ohranjanja štiristoletne zgodovine ljudske umetnosti kozaškega ljudstva, ki so se naselili ob reki Don na ruskih južnih in vzhodnih mejah. Ansambel Donskih kozakov predstavlja pesmi in plese te regije v njihovi prvotni obliki. Pesmi so natančno in skrbno izbrane iz zgodovinske zapuščine, kot tudi plesi v razponu od eksplozivno energičnih do graciozno elegantnih. Melodične pesmi spremljajo vesele poroke in praznično glasbo, vojaške pesmi in koračnice, pesmi žalovanja, pesmi hrabrih kozaških vojščakov in humorne pesmi iz vaškega življenja.

Ansambel se trudi ohranjati ljudske pesmi in plese Donskih kozakov, ki jih ne izvajajo le kot prekrasne spomine preteklosti, temveč kot tudi živečo umetnost sedanjosti. Razkošni in barvito kostumsko obarvani ansambel Donskih kozakov iz Rostova je en najpriljubljenejših plesnih in zborovskih ansamblov v Rusiji, kot tudi v tujini. Med nastopom ansambla bo občinstvo lahko uživalo ob kozaških kostumih iz različnih obdobij. Program združuje glasbo, tradicionalne noše in različne plese, med njimi sloviti ples s sabljami. Ansambel Donskih kozakov je nastopal po celem svetu in razprodal nastope v Evropi, Aziji, Ameriki in v Afriki.

Ravno donske ljudske pesmi in plesna tradicija tvorijo osnovo umetniškega dela ansambla. Program zbora vsebuje manjše cikle pesmi, ki jih povezuje isti tematski material, nato nizi vojaških in zgodovinskih pesmi ter bajline, ruske epske pesmi. Ansambel je bil imenovan leta 2008 po nekdanjem umetniškem direktorju, profesorju, narodnem umetniku Rusije Anatoliju Kvasovu (1935-2007).

 

 

 

Odgovorni organizator prireditve:

Festival slovanskih kultur

Primožičeva ulica 1

1231 Ljubljana - Črnuče